sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Tonnikalalasagne ilman tomaattia

Jotkut ruoat ovat niin hyviä, ettei niitä kerran maistettuaan unohda koskaan. Tunsin aikoinaan henkilön, jonka tekemä tonnikalalasagne kuuluu näihin ruokiin. Maailma on kuljettanut tuon henkilön ja minut eri suuntiin jo ajat sitten, mutta edelleen minua harmittaa, etten koskaan pyytänyt sen tonnikalalasagnen reseptiä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen sain vihdoin oivalluksen, joka mahdollisti tämän herkun replikoinnin. Voi olla, ettei ohje ole ihan täsmälleen sama, mutta maku on ainakin todella lähellä muistikuvieni herkkua. Mikään varsinainen terveysruokahan tämä ei ole, mutta joskus (kuulemma) saa herkutella.

Tonnikalalasagne


Ainekset:
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150 g juustoraastetta
4 purkkia tonnikalahiutaleita hyvin valutettuna
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
12 kpl (pinaatti)lasagnelevyjä

Sulata voi kasarissa tai kattilassa liedellä. Kuumenna samalla maito joko liedellä omassa kattilassaan tai kulhossa mikroaaltouunissa. Nosta sula voi liedeltä ja lisää siihen jauhot hiljalleen ripotellen. Vispaa koko ajan, ettei muodostu paakkuja. Nosta kattila takaisin liedelle ja vispaa kuuma maito vähän kerrallaan joukkoon. Anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Sammuta levy, lisää noin 100 g juustoraastetta kastikkeeseen ja sekoittele kuuman levyn päällä, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita tonnikala kastikkeeseen. Lado kastike ja lasagnelevyt kerroksittain uunivuokaan siten, että alin ja ylin kerros ovat kastiketta. Ripottele päällimmäiseksi loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.

Anna lasagnen vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Karitsanpotkapata espanjalaisittain

Ei ole tullut vähään aikaan kirjoiteltua blogiin. Ruoanlaitto ei ole vähentynyt, mutta ei ole ollut aikaa dokumentoida tuloksia. Nyt sain ku...