Tonnikalalasagne |
Ainekset:
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150 g juustoraastetta
4 purkkia tonnikalahiutaleita hyvin valutettuna
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
12 kpl (pinaatti)lasagnelevyjä
Sulata voi kasarissa tai kattilassa liedellä. Kuumenna samalla maito joko liedellä omassa kattilassaan tai kulhossa mikroaaltouunissa. Nosta sula voi liedeltä ja lisää siihen jauhot hiljalleen ripotellen. Vispaa koko ajan, ettei muodostu paakkuja. Nosta kattila takaisin liedelle ja vispaa kuuma maito vähän kerrallaan joukkoon. Anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Sammuta levy, lisää noin 100 g juustoraastetta kastikkeeseen ja sekoittele kuuman levyn päällä, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita tonnikala kastikkeeseen. Lado kastike ja lasagnelevyt kerroksittain uunivuokaan siten, että alin ja ylin kerros ovat kastiketta. Ripottele päällimmäiseksi loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.
Anna lasagnen vetäytyä 10 min ennen tarjoilua. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti