Tarvitset
- Kotimaisia, maustamattomia broilerin ohutleikkeitä tai kokonaisia fileitä, jotka halkaiset itse.
- Puruluita
- Lihanuijan tai kaulimen
- Leivinpaperia
- Uunin
- Talouspaperia (ei välttämätön)
Vaihe 1
Kuivaa broilerileikkeiden pinta talouspaperilla. Vasemman puoleisessa kuvassa leike on leikkauspinta alaspäin ja oiken puoleisessa leikkauspinta ylöspäin.Leikkauspinnan puoli on siis se karheampi puoli
.
Vaihe 2
Nuiji leike ohueksi kahden leivinpaperiarkin välissä lihanuijalla tai kaulimella. Muutaman kokeilukerran jälkeen totesin paremman lopputuloksen syntyvän, kun leikkeen nuijii leikkauspinta ylöspäin.
Vaihe 3
Aseta puruluu viistosti ohueksi nuijitun leikkeen päälle ja rullaa leike puruluun ympärille leivinpaperia avuksi käyttäen.
Minulla oli aika isoja puruluita, joten rullasin pari leikettä per puruluu. Kuivaaminen on sen verran aikaa vievää, että näitä kannattaa tehdä useampia kerralla.
Vaihe 4
Laita puruluut noin 80 celsiusasteiseen uuniin ritilän päälle. Aseta ritilän alapuolelle leivinpaperilla suojattu pelti uunin suojaamiseksi. Laita kiertoilma päälle, tai jos kiertoilmaa ei ole, niin jätä puinen kapusta tms. uunin luukun väliin, niin että luukku jää raolleen ja kosteus pääsee uunista pois. Anna olla uunissa, kunnes fileet ovat täysin kuivia. Minulla siihen meni ilman kiertoilmaa 12 tuntia, mutta aika riippuu uunista ja monesta muustakin tekijästä, joten pidä fileitä silmällä. Jos uunissa on tilaa, niin samalla kertaa voi vaikka kuivata kanafileitä sellaisenaan lemmikin herkuksi.
Vaihe 5
Jäähdytä ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti