lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kanafilepuruluut koiralle

Viime aikoina useat eläinlääkärit ovat ilmaisseet sosiaalisessa mediassa huolensa kiinalaisperäisten, kuivattujen kanafileiden haitallisuudesta koirille. Tällaisia ovat esimerkiksi kanafilepuruluut, joista minun koirani sattuu tykkäämään ja nähtävästi suurin osa markkinoilla olevista tuotteista on valmistettu Kiinassa tai ainakin kiinalaisesta kanasta, vaikka tuotemerkki olisikin eurooppalainen tai peräti kotimainen, joten päätin kokeilla, kuinka näiden valmistaminen sujuu kotioloissa. Mottoni ruoan suhteen on, että itse kun tekee, niin tietää mitä syö. Nähtävästi tämä pätee myös lemmikkien ruoan ja herkkujen suhteen. Tässä vaihe vaiheelta ohjeet kuinka minä kanafilepuruluut tein. Ensimmäiseksi kokeiluksi niistä tuli aika onnistuneita.


Tarvitset

  • Kotimaisia, maustamattomia broilerin ohutleikkeitä tai kokonaisia fileitä, jotka halkaiset itse.
  • Puruluita
  • Lihanuijan tai kaulimen
  • Leivinpaperia
  • Uunin
  • Talouspaperia (ei välttämätön)

Vaihe 1

Kuivaa broilerileikkeiden pinta talouspaperilla. Vasemman puoleisessa kuvassa leike on leikkauspinta alaspäin ja oiken puoleisessa leikkauspinta ylöspäin.Leikkauspinnan puoli on siis se karheampi puoli
.

Vaihe 2

Nuiji leike ohueksi kahden leivinpaperiarkin välissä lihanuijalla tai kaulimella. Muutaman kokeilukerran jälkeen totesin paremman lopputuloksen syntyvän, kun leikkeen nuijii leikkauspinta ylöspäin.


Vaihe 3

Aseta puruluu viistosti ohueksi nuijitun leikkeen päälle ja rullaa leike puruluun ympärille leivinpaperia avuksi käyttäen.


Minulla oli aika isoja puruluita, joten rullasin pari leikettä per puruluu. Kuivaaminen on sen verran aikaa vievää, että näitä kannattaa tehdä useampia kerralla.


Vaihe 4

Laita puruluut noin 80 celsiusasteiseen uuniin ritilän päälle. Aseta ritilän alapuolelle leivinpaperilla suojattu pelti uunin suojaamiseksi. Laita kiertoilma päälle, tai jos kiertoilmaa ei ole, niin jätä puinen kapusta tms. uunin luukun väliin, niin että luukku jää raolleen ja kosteus pääsee uunista pois. Anna olla uunissa, kunnes fileet ovat täysin kuivia. Minulla siihen meni ilman kiertoilmaa 12 tuntia, mutta aika riippuu uunista ja monesta muustakin tekijästä, joten pidä fileitä silmällä. Jos uunissa on tilaa, niin samalla kertaa voi vaikka kuivata kanafileitä sellaisenaan lemmikin herkuksi.

Vaihe 5

Jäähdytä ja tarjoile.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Karitsanpotkapata espanjalaisittain

Ei ole tullut vähään aikaan kirjoiteltua blogiin. Ruoanlaitto ei ole vähentynyt, mutta ei ole ollut aikaa dokumentoida tuloksia. Nyt sain ku...