Viljoissa on paljon liukenemattomia kuituja, jotka tekevät hyvää suoliston toiminnalle ja kaurassa sekä ohrassa on lisäksi liukoista kuitua, beetaglukaania, joka tasaa verensokerin vaihteluja ja alentaa veren kolestrolipitoisuutta. Tutkimusten mukaan kauran beetaglukaani imeytyy parhaiten, kun sitä on kypsennetty keittämällä vähintään kymmenen minuuttia, joten perinteisestä kaurapuurosta saa beetaglukaanin hyödyt paremmin irti kuin tuorepuuroista tai pikapuuroista. Vaivattomuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta tuorepuuro sopii kuitenkin erinomaisesti kiireiseen arkeen aamupalaksi tai lounaaksi.
Tuorepuuron perusohje on 1 dl nestettä (esim. maitoa, mehua, kaurajuomaa, vettä) + 1 dl massaa (esim. jogurttia, rahkaa, banaania, raejuustoa) + 1 dl puurohiutaleita. Lisäksi joukoon voi sekoittaa mauksi vaikkapa pähkinöitä, siemeniä, marjoja, hunajaa. tms. Ainekset sekoitetaan keskenään ja jätetään muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään. Jos seoksen tekee eväsrasiaan aamulla, sen voi ottaa töihin mukaan ja lounastauolla puuro on valmis.
Kun tuorepuuron tekee rasiaan, se on helppo ottaa evääksi. |
Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana tuorepuuroa tehdessä, mutta tällä ohjeella tuli ainakin hyvää:
1 dl omena-inkivääri kaurapuurohiutaleita
1 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl mantelirouhetta
2 rkl mustikkahilloa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti